Власникам готелів, великих торговельних мереж, оптовим реалізаторам, рестораторам, представникам малого та середнього бізнесу потрібен фасований цукор для задоволення потреб сучасного клієнта. Особливої популярності сьогодні набула упаковка даного продукту у вигляді стіків.
Перспективи пакування цукру в стіки
Не дивлячись на подорожчання розфасованого цукру на 30-40 % в порівнянні з ваговим, саме стіки завоювали прихильність не тільки кінцевого споживача, а й підприємця-реалізатора. Цьому сприяє декілька важливих переваг такого фасування:
- оптимально розрахований об’єм порцій для швидкого використання;
- повна герметичність упаковки (не проникають волога, мікроби та сторонні запахи);
- екологічні матеріали, що забезпечують належне зберігання продукції;
- можливість розміщувати на поверхні стіка будь-якої реклами;
- економія цукру (дослідження також довели доцільність такого фасування для зменшення фінансових витрат реалізатора під час закупки цього продукту);
- клієнт відчуває, що продавець дбає про його комфорт, пропонуючи порції у стіках.
Сучасні підприємці, які працюють на ринку послуг, зацікавлені у придбанні саме стіків із цукром через певне підвищення таким чином рентабельності компанії та престижу в очах клієнтів.
Додатковий прибуток у цьому випадку отримують також маркетингові компанії завдяки рекламі на обгортці. А кінцевий споживач відчуває певну турботу представників бізнесу. Він має можливість обирати зручний формат продукту та отримувати додаткову інформацію зі стіків – рекламних носіїв.
Матеріали для пакування цукру в стіки
Для фасування цукру в стіки використовують декілька різновидів матеріалу:
- ламінований папір матовий мелований – забезпечить високоякісний друк (рекомендується використання не більше 3 кольорів);
- ламінований папір з глянцевою поверхнею (ще більш насичені кольори, ніж на матовій);
- крафтові варіанти – високоякісний ламінований папір (друк на поверхні рекомендується робити одним кольором).
Будь-який з представлених паперових варіантів для пакування цукру ламінується спеціальним способом із внутрішньої сторони для більшої міцності стіків та доцільного зберігання вмісту.
Обладнання для пакування цукру в стіки
Ціна на автомат для фасування цукру в стіки залежить від його максимальної продуктивності – кількість пакетиків, виготовлених за хвилину.
Можна придбати різні варіанти пакувальних машин:
- горизонтальні та вертикальні агрегати;
- з одним видом дозатора;
- компактні з декількома дозаторами – шнек або маятник (можливість фасування більшого об’єму та асортименту продуктів – цукор, кава, спеції, сіль).
Сьогодні широко використовують автоматичні пакувальна машина «Гамма-А5 СТІК», АФ-120-В (ваговий дозатор), ІН-СТІК-С, інше сучасне обладнання.
Стік вже став найкращим варіантом для споживачів, які ведуть активний спосіб життя. Таке пакування дозволяє використовувати потрібну порцію продукту, збільшуючи її при потребі. Стіки дозволяють брати цукор із собою. А враховуючи щільність упаковки, можна не переживати, що вміст зіпсується.